Dames turnen


Dames Turnen

Val je tijdens de gymles op door dat je snel onderdelen aanleert, door je lenigheid en door je enthousiasme dan kun je gevraagd worden voor de selectie. Tijdens de selectie training worden er geen spelletjes meer gedaan. Er wordt hard gewerkt aan leningheid, spierspanning en worden de onderdelen technisch goed aangeleerd. Iedere les wordt begonnen met een warming-up, vervolgens gaan de meiden in groepjes trainen op balk, vloer, brug of sprong. De training duurt 2,5. Je kunt maximaal 5 uur per week trainen. De jongste meisjes hebben voorgeschreven oefenstof vanaf jeugd 2 is het keuze oefenstof. Hierbij mogen de meisjes zelf hun oefening maken. De oefeningen moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Alle meiden doen mee aan de (KNGU)wedstrijden. Tijdens de wedstrijden dragen de meiden van de selectie een selectie pakje. Tijdens de training is de keuze vrij.

Het seizoen 2017-2018 is succesvol afgesloten met drie Gronings Kampioenen namelijk, Roxanne, Ina en Romy B.
Manique is 2e, Yvon en Romy M zijn 3e geworden van Groningen. Ook de andere meiden hebben dit seizoen zeer goed gepresteerd! Er zijn vele prijzen gewonnen tijdens de verschillende wedstrijden.

Selectie training
woensdag 16.00-18.30 uur. Leiding Linda Uilhoorn en assistenten Angelique Timmers en Jamie Gloudemans
zaterdag 9.15-12.00 uur. Leiding Linda Uilhoorn en assistenten Angelique Timmers en Jamie Gloudemans

#
Back to Top